Benchpool lanceert Printplaza in Nederland: in vijf minuten tegen scherpe prijzen drukwerk bestellen

Benchpool lanceert Printplaza: het eerste business-to-business bestelplatform voor de inkoop van complex en niet-gestandaardiseerd drukwerk. De achterliggende technologie staat garant voor scherpe, onafhankelijk berekende drukwerkprijzen. Dat leidt tot besparingen: in de huidige praktijk lopen managers na een omslachtig inkooptraject vaak aan tegen onnavolgbare prijsvorming en grote offerteverschillen. Het bestelproces via Benchpool Printplaza duurt gemiddeld vijf minuten.

 

Met deze innovatie speelt het in Hamburg gevestigde Benchpool in op een toenemend verwachtingspatroon bij inkopers en marketeers van uitgeverijen, mailorder- en ecommercebedrijven, die complex drukwerk net zo eenvoudig willen inkopen als visitekaartjes bij online drukkers. Bijna de helft van de beslissers in deze doelgroep is inmiddels jonger dan 35 jaar. Zij willen hun tijdschriften, catalogi en flyers, etc. het liefst met weinig clicks en tegen scherpe prijzen bestellen. De huidige inkoop van complexe print gaat veelal gepaard met omslachtig overleg, foutgevoelige communicatie via emails, exceltabellen en onduidelijk gemotiveerde offerteprijzen. In combinatie met afnemende grafische knowhow kan gemakkelijk teveel voor drukwerk worden betaald.

 

Benchpool Printplaza berekent in een split second drukwerkprijzen

 

Een krachtig motorblok

Benchpool Printplaza rekent af met deze inefficiëntie. Twintig jaar ervaring met de Europese drukmarkt is verwerkt in het motorblok waarop Printplaza draait. In vele jaren heeft Benchpool voor klanten meer dan één miljard euro aan complex drukwerk geanalyseerd en ingekocht. In die tijd hebben 10.000 inkoopcalculaties plaatsgevonden op basis van ruim 1.000 drukmachines en circa 500 papiersoorten in de Europese database. Papierprijzen en -soorten bepalen voor 60 tot 70% het kostenpeil van het totale printproduct.

 

Binnen vijf minuten bestellen

In Benchpool Printplaza zijn verschillende databases geïntegreerd. Daaronder een in de praktijk bewezen prijscalculatiesysteem, de verschillende in Europa aanwezige machine- en productiemogelijkheden, de papiersoorten en hun referentieprijzen. Op basis hiervan berekent het systeem in een split second drukwerkprijzen. Het lange wachten op offertes behoort tot het verleden. Bij een gemiddeld, niet-gestandaardiseerd printproduct duurt het bestelproces hooguit vijf minuten. Benchpool Printplaza laat ook toe om met allerlei variabelen te spelen. Zo kunnen klanten prijssimulaties uitvoeren op basis van ingegeven budgetplafonds.

Naar verlaging van de CO²-impact

Benchpool Printplaza ondersteunt binnenkort ook bij de keuze van milieuvriendelijke papiersoorten. Het systeem berekent de totale CO²-impact en stelt zelfs milieu-vriendelijker combinaties van drukmachines en papiersoorten voor, inclusief de bijbehorende offerteprijzen. Hiermee wordt geanticipeerd op nieuwe Europese wetgeving die verdere terugdringing van CO²-emissies vereist.

 

Over Benchpool

Benchpool opereert onder Nederlands management. Met Benchpool Enterprise levert het bedrijf al een SaaS-platform voor de digitalisering van procurement en het management van complex, niet-gestandaardiseerd drukwerk. Met Benchpool Printplaza is daaraan nu het eerste Europese business-to-business platform voor bestellingen van complexe printproducten toegevoegd. Met beide softwareoplossingen brengt Benchpool de procurement en productie van complex drukwerk naar een hoger niveau.

 

Geïnteresseerd? Registreer nu bij Printplaza!